Donirajte eksponate

🏛️ V Društvu računalniški muzej skupaj z vami zbiramo in ohranjamo informacijsko dediščino za prihodnje generacije!

🚚 Če imate kakšen zanimiv predmet, ki nam ga želite podariti, vas vabimo, da nas kontaktirate prek info@racunalniski-muzej.si
Priložite fotke in opis stanja predmeta, nato pa se bomo v društvu odločili, ali ga želimo uvrstiti v svojo zbirko.

🤗 Muzej deluje zaradi truda prostovoljcev, ki njegovi dejavnosti namenjajo svoj prosti čas. Vsa sredstva namenjamo obratovalnim stroškom in izvajanju projektov, zato predmete sprejemamo zgolj kot donacije.

📑 Ob prevzemu bomo podpisali vhodni dokument v 2 izvodih, s katerim se lastništvo in pravica do uporabe predmeta v celoti preneseta na društvo. Sklepanja posebnih dogovorov žal ne omogočamo.

👂 Zelo radi prisluhnemo tudi zgodbi o izvoru predmeta in njegovi uporabi. Vaše ime bo javno objavljeno v spletnem inventarnem sistemu, v muzejskih materialih in na naših razstavah. Lahko pa seveda ostanete anonimni.

🔐 Vsak novi eksponat očistimo, vpišemo v inventarni sistem in nato varno shranimo v našem depoju. Tu eksponatom zagotavljamo pogoje v skladu s splošno muzejsko stroko.

🏺 Predmeti, ki so del muzejske zbirke, niso naprodaj in niso na izposojo fizičnim osebam, kar velja tudi za njihove posamezne dele.

♻️ Vedno obstaja možnost, da bomo manj želene predmete ali njihove duplikate uporabili za rezervne dele, jih za drug eksponat zamenjali z muzejem iz sosednjih držav, podarili v promocijske namene ali odgovorno reciklirali.

Društvo računalniški muzej si pridržuje pravico do sprememb zgoraj navedenih praks brez vnaprejšnje najave.