Odpiralni čas: čet-pet 16h-20h, sob 10h-16h. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.

Izobraževanje

Odprti so januarski vpisi za starostno skupino 7-9 let! Nadaljevalni in začetni tečaji se začnejo zadnji teden januarja.

Tečaj računalniškega programiranja bo obsegal delo z mikroračunalnkom BBC micro:bit po nadgrajenih preverjenih BBC učnih načrtih. Učenje bo vključevalo temeljito spoznavanje z osnovno strojno opremo (vezje, napajanje, stikala, senzorika, vmesniki) in programsko opremo (Make code). Podkrepljeno bo z interaktivnim utrjevanjem znanja preko kvizov. Za razvoj domišljije, povezavo skupine in vajo v samozavesti pa bomo poskrbeli z metodami iz improvizacijskega gledališča.

Velikost skupine: 10 učencev

Termini: januar – april 2023

Trajanje: 12 tednov (3 mesece)

Cena: 180 eur (možnost plačila v treh obrokih po 60 eur/mesec)

Lokacija: Računalniški muzej, Celovška 111, 1000 Ljubljana (učilnica se nahaja v prvem nadstropju, dostop po stopnicah, aktivno prezračevanje na lastnem ventilacijskem krogu), v primeru spremenjenih epidemioloških razmer se potek poučevanja prilagodi izvedljivosti.

Torek 16:30-18:00 (7-9let, začetni tečaj)abstrakcija narave, izvedba algoritmov, odstranjevanje hroščev, sekvence, vzorci, logika

Začetek: 24. 1. 2023

Prijave sprejememo na info@racunalniski-muzej.si. Mesta so omejena.

Ponedeljek 16:30-18:00 (7-9let, nadaljevalni tečaj):


Nadaljevalni tečaj računalniškega programiranja bo še vedno obsegal delo z mikroračunalnkom BBC micro:bit po nadgrajenih preverjenih BBC učnih načrtih. Učenje bo vključevalo temeljito spoznavanje z osnovno strojno opremo (vezje, napajanje, stikala, senzorika, vmesniki) in programsko opremo (Make code).

Pri nadaljevalnem tečaju bo v prvem delu poudarek na samostojnem reševanju problemov, v nadaljevanju pa se bomo projektov lotili tudi v parih in na koncu še v skupinah. Vsaka ura se bo pričela s skupinskim ogrevanjem po metodi improvizacijskega gledališča, sledil pa bo ekipni posvet (t.i. “team meeting”), kjer bomo skupaj sestavili načrt, kako bi se projekta lahko najbolje lotili ter narisali pot do cilja. Pripravam bo sledilo samostojno delo, kjer bomo vsako posamezno težavo poskusili rešiti skupinsko.

Pri učenju bomo sledili načelu, da so napake pomemben del procesa in bodo naše izhodišče za učenje reševanja problemov. V nadaljevalnem tečaju se bodo učenci soočili s spremenljivkami, dogodki, operatorji (prireditveni, logični/pogojni, primerjalni,…), odločitvenimi stavki, zankami in funkcijami,… Program bomo sproti prilagajali potrebam udeležencev, v želji, da bi le ti v okviru tečaja čim bolj napredovali.

Slednje velja tako z tiste, ki bi jim prav prišlo dopolnilno učenje kot tiste, ki se lahko samostojno lotijo dodatnih izzivov. 

Začetek: 23. 1. 2023

Prijave sprejememo na info@racunalniski-muzej.si. Mesta so omejena.

Za nadaljevalni tečaj je želeno dobro poznavanje vhodov naprave micro:bit in menijev v urejevalniku MakeCode ter razumevanje osnovnih konceptov programiranja (že osvojene vsebine iz začetnega tečaja): Kaj je spremenljivka in kako jo definiramo? (najava in prirejanje vrednosti spremenljivk) Zmožnost uporabe izbirnih in prireditvenih logičnih stavkov/izjav (opreratorji / če-potem) Razumevanje matematičnih operacij (seštevanje, odštevanje, deljenje, množenje, primerjanje vrednosti)

Čakalni seznam za skupino 9-12 let:

Prijave na čakalni seznam za pomladni termin tečaja za drugo starostno skupino (9-12, marec-junij) sprejememo na info@racunalniski-muzej.si. Mesta so omejena