Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.

Donirajte eksponate

?️ V Računalniškem muzeju skupaj z vami zbiramo in ohranjamo informacijsko dediščino za prihodnje generacije!

? Če imate kakšen zanimiv predmet, ki nam ga želite podariti, vas vabimo, da nas najprej kontaktirate prek info@racunalniski-muzej.si
Priložite fotografije in opis stanja predmeta, nato pa se bomo v odločili, ali ga želimo uvrstiti v svojo zbirko.

? Muzej deluje zaradi truda prostovoljcev, ki njegovi dejavnosti namenjajo svoj prosti čas. Vsa sredstva namenjamo obratovalnim stroškom in izvajanju projektov, zato predmete sprejemamo zgolj kot donacije.

? Ob prevzemu bomo podpisali vhodni dokument v 2 izvodih, s katerim se lastništvo in pravica do uporabe predmeta v celoti preneseta na Računalniški muzej. Sklepanja posebnih dogovorov žal ne omogočamo.

? Zelo radi prisluhnemo tudi zgodbi o izvoru predmeta in njegovi uporabi. Vaše ime bo javno objavljeno v spletnem inventarnem sistemu, v muzejskih materialih in na naših razstavah. Lahko pa seveda ostanete anonimni.

? Vsak novi eksponat očistimo, vpišemo v inventarni sistem in nato varno shranimo v našem depoju. Tu eksponatom zagotavljamo pogoje v skladu s splošno muzejsko stroko.

? Predmeti, ki so del muzejske zbirke, niso naprodaj in niso na izposojo fizičnim osebam, kar velja tudi za njihove posamezne dele.

♻️ Vedno obstaja možnost, da bomo manj želene predmete ali njihove duplikate uporabili za rezervne dele, jih za drug eksponat zamenjali z muzejem iz sosednjih držav, podarili v promocijske namene ali odgovorno reciklirali.

Računalniški muzej si pridržuje pravico do sprememb zgoraj navedenih praks brez vnaprejšnje najave.