Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.

Pridružite se nam

Priložnosti

Računalniški muzej ponuja širok nabor edinstveno zadovoljujočih načinov za bližnje spoznavanje z muzejskim občinstvom, delom in vsebino, ki jo Računalniški muzej obravnava ter gosti v v svojih prostorih. Veseli smo pobud in sodelovanj. Če med spodaj naštetimi možnostmi ne najdete tiste, ki vam je pisana na kožo, nam pišite in skupaj bomo pogledali kako lahko sodelujemo. 

Pedagoški oddelek Računalniškega muzeja išče okrepitve

Zakaj?

Ker je vedoželjnih več, kot se jim trenutne ekipa lahko posveti. Ker razvijamo lastne programe in nadgrajujemo preverjene izobraževalne metode za različne formate izobraževanja. Ker je naša prostovoljska ekipa res dober kolektiv in verjamemo, da se boš v njej dobro počutil(a).


Za koga?

Najprej smo poskrbeli za otroke (od 7let dalje). Kmalu pridejo na vrsto tudi odrasli.
Kje? V Ljubljani, v živo, v prostorih Računalniškega muzeja. (če imaš dobre izkušnje z online poučevanjem, pa lahko odpremo tudi ta pogovor)


Kaj vse počnemo?

Organiziramo popoldanske računalniške tečaje za otroke, dopoldanske družinske delavnice ob vikendih ter dopoldanske šolske delavnice, s katerimi obisk muzeja dopolnijo osnovne in srednje šole…

Odprte priložnosti: Poučevanje na tečaju programiranja Študentsko delo, Študentska praksa, Prostovoljstvo

Iščemo nove kolege za poučevanje na tečaju programiranja za otroke stare 7 - 9 oz. 10 - 12 let.

Lahko si:
a) Oseba ki bi vodila tečaj
b) Oseba ki bi asistirala vodji tečaja

Učil(a) bi:
- Osnove strojne opreme računalništva
- Osnove programiranja z MicroBiti (fizično programiranje, programiranje z bloki kode)
- 3 mesece, 1x ali 2x na teden po 1h in 30min, začenši z januarjem 2023

Super te bomo veseli, ker verjamemo da:
- si prijazna, potrpežljiva in vestna oseba, z občutkom za delo z ljudmi
- imaš vsaj srednješolsko znanje informatike (oziroma približni ekvivalent)
- znaš imena vseh likov v Harryju Potterju (šala)
- kakršnekoli predhodne izkušnje dela z otroci so bonus, ker potem približno veš kaj te čaka.

Učni načrt je že pripravljen, v delo bi te vpeljala že utečena predavatelja tečaja. Ker še nisi čisto prepričan(a), pa bomo organizirali uvajalne sobotne delavnice, kjer se boš lastnoročno preizkusil(a) kako zabavno je!

Pridruži se nam
Študentske prakse

Praktično spoznavanje z muzejskim delom ob podpori naših mentorjev je lahko mnogo več kot le popisovanje eksponatov. Dobrodošli ste študenke in študenti vseh študijskih smeri (od tehničnih in naravoslovnih do umetniških, humanističnih in družboslovnih), samoiniciativnost pa je krovno vodilo.

Prostovoljstvo v muzeju

Za vsakega se nekaj najde, če k nam zaide zaradi računalnikov ali zaradi ljudi. Prostovoljci se pri nas vključujejo v osprednje ali zaledne dejavnosti, na lokaciji ali na daljavo, z ali brez računalnika, sami ali zaradi družbe, dopoldan ali popoldan, čez teden ali le en vikend v mesecu. redko pa kdo od njih potoži zaradi dolgčasa.

Raziskave

V vsakem trenutku v Računalniškem muzeju teče več vzporednih raziskav, ki beležijo in proučujejo zgodovino razvoja digitalne tehnologije in družbe. V raziskave se lahko vključite kot raziskovalke in raziskovalci ali pa kot pričevalci s svojimi neprecenljivimi izkušnjami.