Odpiralni čas okt - mar: čet-pet 15h-21h, sob 9h-15h

Pridružite se nam

Priložnosti

Računalniški muzej ponuja širok nabor edinstveno zadovoljujočih načinov za bližnje spoznavanje z muzejskim občinstvom, delom in vsebino, ki jo Računalniški muzej obravnava ter gosti v v svojih prostorih. Veseli smo pobud in sodelovanj. Če med spodaj naštetimi možnostmi ne najdete tiste, ki vam je pisana na kožo, nam pišite in skupaj bomo pogledali kako lahko sodelujemo. 

Študentske prakse

Praktično spoznavanje z muzejskim delom ob podpori naših mentorjev je lahko mnogo več kot le popisovanje eksponatov. Dobrodošli ste študenke in študenti vseh študijskih smeri (od tehničnih in naravoslovnih do umetniških, humanističnih in družboslovnih), samoiniciativnost pa je krovno vodilo.

Prostovoljstvo v muzeju

Za vsakega se nekaj najde, če k nam zaide zaradi računalnikov ali zaradi ljudi. Prostovoljci se pri nas vključujejo v osprednje ali zaledne dejavnosti, na lokaciji ali na daljavo, z ali brez računalnika, sami ali zaradi družbe, dopoldan ali popoldan, čez teden ali le en vikend v mesecu. redko pa kdo od njih potoži zaradi dolgčasa.

Raziskave

V vsakem trenutku v Računalniškem muzeju teče več vzporednih raziskav, ki beležijo in proučujejo zgodovino razvoja digitalne tehnologije in družbe. V raziskave se lahko vključite kot raziskovalke in raziskovalci ali pa kot pričevalci s svojimi neprecenljivimi izkušnjami.