Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Back to all Post

Odpiranje novih vrat za sodelovanje

Doors digitalni muzejski inkubator je spelete čudovito mrežo profesionalnih uvidov in ob pripravi programa za prihodnjo sezono pogosto zaokrožimo nazaj k vsebin in ljudem, ki smo jim bili izpostavljeni v prvi in drugi fazi programa.

Junija 2022, ob zaključku prve fze inkubatorskega programa, nam je bil predstavljeno navdihujole predavanje o razstavah kot aktivizmu ter odpiranju globalnega pogovora o podatkih in družbi (“Exhibition as Activism: Starting a global conversation about data and society”), ki ga je podal Marek Tuszynski iz organizacije Tactical Tech. Z veseljem oznanjamo, da od marca 2023 pišemo Tactical Tech med naše partnerske organizacje, saj smo poznanstvo spremenili v sodelovanje na več nivojih. Sodelovanje med načelno sorodnima organizacijama, ki sta po viziji zelo združljivi, pa je bilo vendarle omogočeno predvsem zato, ker smo drug za drugega izvedeli ob pravem trenutku in v pravem okolju, ki ga je ponudila organizacijska ekipa DOORS programa, za kar smo jim zelo hvaležni.

Naše prvo sodelovanje se sicer ni začelo z razstavo Steklena soba (the Glass Room exhibition) – kot je bil prvotni namen –  temveč s sodelovalno izkušnjo znotraj okvira mednarodnega projekta medijske pismenosti za izobraževalce ‘EU Media Literacy Case for Educators: Sustainably Scaling Media Literacy in Europe through Educators’ (EU MLCE) – projektna številka 101093406 – , sofinanciranega s strani Evropske Unije pod programom Ustvarjalna Evropa (CREA).

Več o programu: http://www.racunalniski-muzej.si/opolnomocimo-pedagoge-da-bodo-vodili-iniciative-medijske-pismenosti-po-evropi/