Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Back to all Post

INTERNET PRED INTERNETOM

Zadnji geekout leta
ali
Introvertova najljubša decembrska zabava

Računalniški muzej v Ljubljani vas vljudno vabi 

v svoje prostore na Celovški 111 na  

vse prej kot še eno glasno novoletno družabno parado, kjer se primerja dosežke leta in nazdravlja s podkrepljeno ekstrovertiranostjo. Vabimo vas na

letošnji poslednji pogovorni večer ob “ognju” in enkratno življenjsko priložnost, da osebno spoznate enega največjih provokatorjev Way-Back-Mašine, krotilca BBS-ov in avtoritete za interaktivno fikcijo,  se napolnite z osupljivimi idejami, veličastnimi vpogledi in čisto 100% geekostjo, da boste leto 2023 dočakali v polni pripravljenosti! 

————————————————————————————

22. decembra 2022 ob 18h

na zadnji predpraznični četrtek

bo z nami en in edini: 

Jason Scott Sadofsky

————————————————————————————

Bolje poznan kot Jason Scott, ameriški arhivist, tehnološki zgodovinar, filmar, performer in igralec. Scotta poznajo pod psevdonimi  Sketch, SketchCow, The Slipped Disk, in textfiles. Oklicali so ga za  “obraz sveta digitalnega arhiviranja”

Je stvaritelj, lastnik in vzdrževalec textfiles.com, spletnega mesta, ki arhivira datoteke predhodnikov interneta, zgodovinskih BBS-ov (bulletin board systems). Je avtor  dokumentarnega filma o BBSih, BBS: The Documentary (2005), in dokumentarnega filma o interaktivni fikciji, GET LAMP (2010).

Bil je solastnik pokojne Twitter zvezde, mačke Sockington. Dela za Internet Archive in svoje izkušnje ter znanje preliva v neštete predstavitve na s tehnologijo povezanih konferencah. Predava o digitalni zgodovini, programju in ohranjanju spletnih strani.

Ps.: 

Obljubljamo vam krasno muzejsko “zabavo” in varen prostor za nošenje čudnih klobukov. Udeležbo potrdite na helloworld@racunalniski-muzej.si . Mesta so omejena. Predlagana donacija za dogodek, ki služi tudi kot muzejska praznična nabirka, je ≥ 20 eur.

 

Dejavnosti Računalniškega muzeja lahko z donacijo podprete pred pričetkom dogodka na blagajni ali z neposrednim nakazilom na transakcijski račun IBAN SI56 6100 0000 5080 916. Lahko pa s svojo aplikacijo za mobilno bančništvo skenirate spodnjo UPN kodo, ki vam bo odprla nalog za donacijo.

Računalniški muzej je nevladna, neprofitna in prostovoljska organizacija. Vsi prihodki od donacij in dejavnosti bodo usmerjeni v vzpostavitev novih programov v javnem interesu. Z nakazilom podpirate ohranjanje in prikazovanje digitalne tehnične dediščine. Hvala!