Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Nazaj na vse dogodke

Računalniški muzej in Črna luknja predstavljata

Sobota, 28/01/2023

Nov eksperimentalen pogled na družabne dogodke, pripovedništvo in igranje vlog.

Po navdihu znanstveno-fantastične literature in kultne sodelovalne družabne igre Dungeons and Dragons smo za vas pripravili poseben dogodek, ko lahko pustite svoje običajne vloge doma in se vživite v tehnološko zaznamovano prihodnost kot se piše leta 2123.

…Iznenada se vam relief video igre zatemni in zbudite se v objemu vaše VR naprave. Snamete si vezir, se počasi usedete in v trenutku, ko se vaši prsti dotaknejo tal, sobo prelije modra svetloba. Luč vam omogoči, da si bolje ogledate okolico in ugotovite, da vam je neznana…Kaj bo vaša naslednja poteza?

 

Število oseb je omejeno, pohitite!

Prijave sprejemamo na info@racunalniski-muzej.si.

Vstopnina: 6 eur (kot redna vstopnica za računalniški muzej. 

Predznanje: Ni potrebno!  (Čeprav je skupnost DnD igralk in igralcev tudi v Sloveniji zelo uveljavljena, bo tokratni dogodek iz izvorne igre jemal le določene reference in dele mehanike igranja in vsekakor ni klasični DnD, v katerem z isto skupino ljudi preživite več igralnih srečanj in se skozi igro vlog tudi dodobra spoznaš.)

 

Kaj se bo dogajalo v soboto 28.1. 2023 v Računalniškem muzeju?

Za začetek ne bo nobenih zmajev! Le družabna igra vlog.

V skupinah do 5 igralcev se bomo podali na 4h trajajočo dogodivščino. Zato stopite izza ekranov in vklopite domišljijo, ker tole ne bo en navaden Človek ne jezi se, amapk zgodba odnosa do tehnologije, ki jo pletemo s skupnimi odločitvami. 

Kraj dogajanja: Ljubljana nekoč v prihodnosti

Kdaj: 2123, dovolj v prihodnosti, da smo postali visoko napredna demokratična družba

Kdo: Izposodili smo si standardne D&D like (čarovnik, bojevnik, bard,….)  in jih prilagodili v tehnološke osebnosti, a več ob samem začetku dogodka…

Zaplet: Naši liki že vrsto vrsto let živijo v virtualnem svetu med tem, ko so njihova telesa v mirovanju (v Računalniškem muzeju, doh, 🙂 ). Med tem se je svet razvil v visoko razvito tolerantno demokratično skupnost in pozabil na naše junake… Iz neznanega razloga pride do napake v hibernacijskih komorah in naši liki se zbudijo v realni čas in prostor. Med seboj se poznajo le v virtualnem svetu, v realnem pa jih družijo nenavadne okoliščine, v katerih so se znašli (standard D&D setup, ki ga delno pogojuje mehanika igranja). Ker bodo imeli liki značilnosti in vrednote naše sedanjosti, temu pa se bo dodala še “prtljaga” igralcev, bo ob interakciji s preostankom sveta prišlo do izzivov in težav…

 

Računalniški muzej  in Črna luknja upamo, da bo to sprožilo samorefleksijo in poglobljen pogled na vlogo tehnologije v današnji družbi in premislek o skupni tehnološki prihodnosti. 

Dogodek je del spremljevalnega programa razstave Escape, popotovanje v osrčje digitalnih kultur, ki jo je omogočil Francoski inštitut v Sloveniji kot del projekta mirovnih iger Peace games.

  • Organizator: Računalniški muzej
  • Email: info@racunalniski-muzej.si
  • Spletna stran: www.racunalniski-muzej.si
  • Zvrst: Družabne igre,Posebni dogodki
  • Ura: 28/01/2023 - 17:00 - 21:00
  • Lokacija:Računalniški muzej, razstava Escape (1. nadstropje, dostop po stopnicah), Celovška 111, 1000 Ljubljana
  • Trajanje:4 h