Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Nazaj na vse dogodke

Brezplačna delavnica: Napadel te je zmaj!!! Kaj bo tvoja naslednja poteza?

Sobota, 07/10/2023

Izdelava računalniške igrice je en navaden mačji kašelj.

Najprej se bomo v roku 3 ur sprehodili od osnov grajenja zgodbe in njenih likov, do same uporabe digitalnega orodja za izdelavo tekstovnih avantur in izdelave lastne igrice.
Na koncu bomo skupaj preigrali zgodbe vseh udeležencev in avtorjem kot uporabniki podali tudi “povratno informacijo”. Za zaključek pa se bomo pogovorili tudi o tem, kako deliti zgodbe s svojimi prijatelji.
Potem pa si bomo vzeli še eno uro za ogled Računalniškega muzeja in se spoznali z različnimi zgodbami, ki tvorijo zgodovino računalništva.

Namen literarno-improgledališko-računalniške delavnice je otrokom preko interaktivnega in preprostega orodja za izdelavo digitalne pripovedi pokazati, da sta potrebna predvsem vedro domišljije in nekaj sistematičnosti.

Hkrati pa z delavnico želimo vzbuditi zanimanje za kritično motrenje digitalnega medija, ki postaja vedno večji del njihovega/našega vsakdana. Kdo ve, morda bo komu prav ta delavnica prvi korak proti razburljivi in ustvarjalni poti v osrčje industrije digitalnih interakcij. Morda pa nov način, kako izraziti zgodbo ali kako na zabaven način z računalnikom ustvariti nekaj novega.

Učenje programiranja za neprogramerje:

  • Učenje tvorbe vzročno posledičnih struktur.
  • Učenje tvorbe narativnih nizov in pripovedniških struktur.
  • Metode: prepoznavanje elementov igre, uporaba orodij za tvorjenje tekstovnih avantur, uporaba metode improvizacijskega gledališča.Opolnomočiti želimo mlade za širše razmišljanje o uporabi programerskega znanja za doseganje ustvarjalnih ciljev. Računalniško razmišljanje in znanja želimo približati tudi tistim, ki se ne prepoznajo neposredno v vlogi programerke/programerja.


Delavnica je primerna za mlade, natančneje osnovnošolce druge triade in začetka tretje triade (od 9-13 leta).

Dogodek združuje elemente literarnega, gledališkega in programerskega in tako predstavlja posebno ustvarjalno okolje za učenje tehnologije.

Dogodek ne zahteva lastnih sredstev in je načrtovan vključujoče.

Urnik:

10h-13h delavnica

13h-14h voden ogled muzeja

Prijave potekajo preko tega spletnega obrazca. Mesta so omejena.

 

 

 

Dogodek poteka v soorganniaciji Računalniškega muzeja in Društva za kulturo in izobraževanje IMPRO.

 

Dogodek poteka s pomočjo programa Meet and Code in je del dejavnosti napovedi evropskega tedna programiranja #CodeWeekEU.

 

  • Zvrst: CodeWeekEU,Družabne igre,Družinski program,Muzejska delavnica,Posebni dogodki
  • Ura: 07/10/2023 - 10:00 - 14:00
  • Lokacija:Računalniški muzej, Celovška 111, 1000 Ljubljana