Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.

Poslanstvo in nastanek

Naše poslanstvo

Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino.  Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo oživljanju digitalne tehnične dediščine preko značilnih interaktivnih razstav in programa vezanega na razumevanje informatizacije in digitalizacije celotnega družbenega tkiva. Smo torej marsikaj več kot le “stari špili”.

Računalniški muzej zbira, ohranja in interpretira slovensko in svetovno zgodovino računalništva, za potrebe navdihovanja in izobraževanja javnosti in v skladu z najvišjimi strokovnimi etičnimi standardi in praksami. Leta 2004 je v Ljubljani brbotala civilna informacijska družba in Računalniški muzej se je oblikoval v središču novodobne avantgarde.

Naša zgodovina

Leta 2004 je v Ljubljani brbotala civilna informacijska družba in Računalniški muzej se je oblikoval v središču novodobne avantgarde.

2004 - 2008

Računalniški muzej se začne v Kiberpipi

2008 - 2012

Absorbira monitorjevo zbirko in še kaj

2013 - 2018

Ob demoliciji Kiberpipe se muzej osamosvoji in zaščiti eksponate pred uničenjem. soduleje z najpomembnejšimi slovenskimi kulturnimi ustanovami a išče str nov prostor za stalno razstavo in dogodke.

2019 - 2020

Muzej se preseli v nove mecenske prostore na Celovški 111 ter začne s predpremiernim delovanjem, ki ga abruptno prekine pandemija Covid-19. Vse delovanje se preseli v zaledne dejavnostin online delom z javnostjo.

2021 -

Stalna razstava se odpre za javnost.

0
Over Organized Exhibitions
0
Unique Objects Around the World
0
Multi media Exhibitions with a Guide
0
Tickets Sold by our Organization

Vas zanima sodelovanje?

Z veseljem prisluhnemo vašim pobudam.