Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.

Studio

Računalniški muzej je prostor za prikazovovanje starih vsebin, obenem pa prostor za ustvarjanje novih. Tako kot v vseh naših predstavitvah za javnost tudi v studijski produkciji posvečamo pozornost prepletu preteklosti in sedanjosti s hrepenjenjem po razumevanju prihodnosti. V Studiu Računalniškega muzeja nastaja kar nekaj zanimivih oddaj za različna občinstva in razpoloženja:

V živo iz muzeja je niz rednih videoprispevkov, ki pred kamero namesto sogovornikov povabijo kar muzejske eksponate. Javljanja v živo iz muzeja za vas dvakrat tedensko ustvarja Marko Štamcar. Oddaja je na sporedu ob torkih in četrtkih ob 19.uri na www.youtube.com/racunalniskimuzej

Digiživke vam omogočajo vpogled v raznolikost poklicev, interesov, hobijev in razmišljanj digitalne pokrajine Slovenije. Na preprost način se pogovarjamo z ljudmi, ki so se zaljubili v digitalo – pa naj bo to računalništvo, tehnologija ali digitalizacija, in tako hkrati živijo in soustvarjajo dva svetova naenkrat. Analognega kot digitalnega. Naša želja je spoznati vse predstavnike, ki sestavljajo digitalno družbo Slovenije (kakšnega pa tudi izven naših meja). Kar zahteven cilj, ki pa se ga lotevamo osebo za osebo. Podcast vodi Silvana Žorž, magistrica digitalne humanistike – kreativna zasnova pa je bila ustvarjena v sodelovanju z Živo Gornik, študentko antropologije na Filozofski fakulteti.