Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Nazaj na vse dogodke

Predpremierno vodenje po razstavi “Steklena soba” za pedagoge

Ponedeljek, 06/11/2023

Razstava Steklena soba – posebna izdaja o napačnih informacijah
Predpremierno vodenje po razstavi za pedagoge
Postavitev gostujoče razstave Steklena soba – posebna izdaja o napačnih informacijah (The Glass Room – Misinformation Edition) producenta Tactical Tech (Berlin) v prostorih Računalniškega muzeja v Ljubljani je najbolj neposreden način, kako lahko zelo široki javnosti predstavimo potrebo po medijski vzgoji in novih znanjih, ki jih danes potrebujemo za razbiranje vsebin iz celotne medijske krajine, kjer ima predvsem informiranje skozi digitalne vire vedno večjo vlogo. Obenem pa zagotavlja izjemno podporo pedagoškim prizadevanjem za povečanje senzibilnosti mladih za perečo tematiko sodobnega časa.
Razstava Steklena soba s svojimi lucidnimi vpogledi v delovanje sistemov dezinformiranja in praktičnimi prikazi ponuja odlično priložnost za informiranje najširše javnosti, ki obiskuje Računalniški muzej. Predstavljena vsebina tako s statističnimi uvidi kot predvsem s praktičnimi prikazi daje odlično iztočnico za dialog z javnostjo kot tudi za pedagoške programe, ki jih za osnovne in srednje šole pa tudi za visoke in univerzitetne študije izvaja Računalniški muzej.
Vodenje bo v ponedeljek, 6. novembra 2023, ob 15.30 v Računalniškem muzeju, vstop prost, potrebne so predhodne prijave na e-naslov info@racunalniski-muzej.si.

  • Zvrst: Posebni dogodki,Voden ogled
  • Ura: 06/11/2023 - 08:43 - 16:30
  • Lokacija:Računaniški muzej, Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana