Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Nazaj na vse dogodke

Otvoritev razstave “Steklena soba – napačno informiranje”

Petek, 10/11/2023
Vabimo vas na otvoritev gostujoče razstave “Steklena soba – napačno informiranje” berlinskega producenta Tactical Tech, ki bo potekala v petek 10. novembra 2023 ob 20. uri v 1. nadstropju Računalniškega muzeja.
Veliko slišimo o napačnih informacijah, zavajajočih dezinformacijah in teorijah zarote. Ampak kaj naredi informacijo zanesljivo ali nezanesljivo?
Je nekaj „napačna informacija“, če preprosto predstavlja mnenje, s katerim se ne strinjamo? In kakšno vlogo igrajo nove tehnologije globokih ponaredkov in platforme družbenih medijev širjenju napačnih informacij in pri vplivu, ki ga imajo napačne informacije na našo kulturo, politiko in družbo? Pričujoča razstava raziskuje, kaj so napačne informacije, zakaj se delijo, kako se širijo in kako mi, posamezni uporabniki, sodelujemo v procesu skozi naše mnogotere klike, všečke in deljenje. Pokazali vam bomo, kako lahko napačne informacije postanejo nekaj normalnega ter kako lahko odločitve skrbnikov tehnologij vplivajo na obnašanje in mnenja množic.

Gostovanje razstave je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za spodbujanje, promocijo in razvoj medijske pismenosti za leto 2023 (JPR-MP-23). 
 
Udeležbo nam prosim potrdite s prevzemom brezplačne vstopnice.
  • Zvrst: Otvoritev,Posebni dogodki
  • Ura: 10/11/2023 - 20:00 - 22:00
  • Lokacija:Računalniški muzej, Celovška 111, 1000 Ljubljana