Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.
Back to all Post

CodeWeekEU 2022

Brezplačne delavnice v evropskem tednu programiranja #CodeWeek #meetandcode2022

V nedeljo 9.10 2022 se bo v Računalniškem muzeju zopet proslavljalo evropski teden programiranja z brezplačnimi delavnicami, na katerih se bomo učili ne samo pisanja programske kode, ampak marsikatere dodatne veščine kot je poznavanje računalnikovih sestavnih delov in iskanje usodnih napak v programih.

Za zahtevnejše pa bomo pogledali v oči  “strašni ukazni vrstici”.

Letos vabimo na delavnice tako v živo kot po spletu za mlade od 8 let do 99 let.

Veselimo se, da se nam boste pridružili pri spoznavnanju in ustvarjanju svojih prvih ali velikih računalniških korakov! VEČ o programu in prijave.

Kdaj: 9.oktober 2022
Kje: V prostorih v Računalniškega muzeja, na Celovški cesti 111, 1000 Ljubljana ali online (bodite pozorni pri izbiri delavnice)

Izbirate lahko med 3 različnimi delavnicami:

Micro-bit, ukazujem ti… (Od 8 let dalje: udeleženci se bodo tu seznanili s programiranjem mikroračunalnika preko uporabe ukaznih blokov.)
O, joj! Hrošči! (Od 8 let dalje: udeleženci bodo iskali napake v programski kodi in tako poskrbeli, da bo program pravilno deloval.)
Preprosta eleganca ukazne vrstice (Od 14 let dalje: udeleženci se bodo preko Javascripta in node.js. spoznali z močjo računalniških ukazov, ki si jih definiramo sami)