Mastodon Mastodon in English
Odpiralni čas: četrtek in petek 16:00-20:00, sobota 10:00-16:00. Muzej je zaprt ob nedeljah in vseh praznikih.

Arkadnik – "DIY" retro arkadna mašina

Računalniški muzej se rad poigrava z vsemi retro stvarmi. Projekt Arkadnik, izdelavo 8-bitnega igričarskega kompleta za stare in mlade nostalgike, sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Najnovejši kreativni zagon Računalniškemu muzeju daje projekt “DIY” naredi sam retro kita za izdelavno prave pravcate arkadne konzole na Raspberry Pi pogon, ki nas bo odnesla nazaj v dobre stare čase digitalne zabave z vso razpikselirano nostalgijo 80ih in 90ih let. Projekt je še tako svež, da ga bomo na veliki zvon obesili šele v prihajajočih mesecih. Vsekakor pa ga ne skrivamo, ker vemo, da vsa najboljša hardverska in softverska razmišljanja vedno nastajajo kot odziv na želje tistih, ki boste končni produkt s sladkim veseljem uporabljali. Takšen je naš trenutni prototip:

Bi se igral z mano?

Aktivno zbiramo uvide, ideje in kolikor le lahko tudi vzorce fizične interakcije s to začetno verzijo naprave, da bomo lahko v končni izdelek, ki ga bomo predstavili javnosti kasneje v letu, vnesli čim več vaših želja.